Dugnadskaken – den enkle sjokoladekaken

Ferdige kakestykker

Denne oppskriften er for en veldig enkel smakfull og saftig sjokoladekake. Kaken er veldig god med en gang den er ferdig og får avkjølt seg, men den kan også fryses og smaker like godt når den tines opp. Det geniale er at den kan lages enkelt i en langpanne, deles opp og tas med på det arrangementet eller dugnaden som er rett rundt hjørnet. 

Å bake kaken tar ca 1 time, men den bør få avkjøle seg en times tid før den deles opp og serveres.

Kake

400 g margarin
4,5 dl vann
1 plate kokesjokolade
7 dl sukker
9 dl hvetemel
1 ts salt
4 egg
1 ts natron
1 beger lettrømme

Vann og maragrin varmes opp til koking. Sjokoladeplaten brytes opp i biter og smeltes sammen med vann og margarin. Hell sukkeret og salt oppi, og sikt deretter melet i blandingen. Eggene has i og røres ut ett om gangen. Natron og lettrømme tas oppi til slutt. Rør godt til det blir jevnt og fint.

Smør en langpanne og hell i blandingen.

Dette stekes i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 minutter.

Når kaken har stekt i ca 25 minutter er det på tide å starte på glasuren slik at den er rykende varm idet kaken er ferdig stekt.

Glasur:

160 g smør
6 ss melk
1 plate kokesjokolade
350 g melis
2 ts vaniljesukker

Smør smeltes sammen med melk og sjokolade. Melis og vaniljesukker siktes i.

Når kaken er ferdigstekt tas den ut av ovnen og bruk en gaffel til å stikke rundt overalt i kaken. Dette slik at glasuren skal kunne trekke ned i kaken og gjøre den enda bedre.

Hell deretter glasuren utover kaken og stryk fint over med slikepott eller kniv. Dersom man ønsker strøssel eller lignende tas dette på.


La stå til den er stivnet (over natten).

Del kaken opp i ønskede biter. Jeg anbefaler ca 15 cm x 15 cm størrelser dersom det skal fryses. Serveringsstykker lages ca 5×5 cm.