Tre-minutters ledelseskurs

 Leksjon 1

En mann går inn i dusjen akkurat mens konen gjør seg ferdig, idet det ringer på døren. Konen tar kjapt et håndkle rundt seg og springer ned trappene. Når hun åpner døren står naboen Øyvind der. Før hun får sagt noe sier Øyvind at » Jeg gir deg 8000 kroner hvis du slipper det håndkleet». Konen tenker seg om et øyeblikk før hun slipper håndkleet og står naken foran Øyvind. Etter et par sekund så gir Øyvind henne 8000 kroner, snur seg og går. Konen tar håndkleet rundt seg igjen og går opp trappene igjen. Når hun kommer på badet så spør mannen hennes «Hvem var det?» «Det var Øyvind, naboen vår» svarer hun. «Flott» sier mannen «sa han noe om de 8000 kronene han skylder meg?»
Moralen i historien: Hvis du deler kritisk informasjon om kreditt og risk med dine medeiere og forretningspartnere tidsnok, så kan du unngå unødig eksponering.

Leksjon 2

En prest tilbydde en nonne skyss. Hun gikk inn i bilen, krysset bena slik at kjolen avslørte en del av en legg. Presten holdt på å kollidere, men etter at han fikk kontroll på bilen igjen så lot han den ene hånden bevege seg oppover leggen hennes. Nonnen sa «Kjære fader, husk på Salmenes bok 129?» Presten fjernet hånden. Men litt senere da han skulle gire så lot han hånden igjen gli oppover leggen hennes. Nonnen sa en gang til «Kjære fader – husk på Salmenes bok 129». Presten unnskyldte seg og sa «Beklager kjære søster, men jeg er svak». Da de kom frem så gikk nonnen videre på sin vei, og presten kjørte frem til kirken og sprang inn for å slå opp Salmenes bok kapittel 129. Der sto det «Gå videre og søk, lenger opp vil du finne herlighet». Moralen i historien er: Hvis du ikke er godt nok informert i den jobben du skal gjøre, så vil du gå glipp av store muligheter.

Leksjon 3

En salgsrepresentant, en sekretær og en toppsjef var på vei til lunsj da de fant en antikk oljelampe. De gnidde litt på den og plutselig kom det en ånd ut. Ånden sa «Jeg vil gi dere kun et ønske hver». «Jeg først – jeg først» sa sekretæren. «Jeg vil være på Bahamas i en flott motorbåt uten å ta hensyn til noe som helst». Puff! Der forsvant hun. «Nå er det meg – nå er det meg !» sa salgsrepresentanten. «Jeg vil være på Hawaii hvor jeg slapper av på en strand med min personlige massør, uendelig antall Pina Coladas sammen med mitt livs kjærlighet.» Puff! Der forsvant han. «OK, din tur,» sa ånden til toppsjefen. Toppsjefen sa, «Jeg vil ha begge to tilbake på kontoret etter lunsj.» Moralen i historien: Alltid la toppsjefen få snakke først.

Leksjon 4

En ørn satt høyt oppe i et tre og gjorde ingenting. En liten kanin så ørnen og spurte «Kan jeg også sitte og gjøre ingenting?». Ørnen svarte «Selvfølgelig – hvorfor ikke.» Så kaninen satte seg ned på bakken under treet hvor ørnen satt. Plutselig dukket det opp en rev som hoppet på kaninen og spiste den opp. Moralen er: Hvis du skal sitte helt i ro og ikke gjøre noe som helst så bør sitte veldig høyt oppe.

Leksjon 5

En kalkun snakket med en okse. «Jeg skulle ønske jeg kunne komme meg opp i toppen av det treet,» sukket kalkunen, «men jeg har ikke energien.» «Vel, hvorfor kan du ikke smake litt på noe av min møkk?» svarte oksen. Det er fullstappet med næringsstoffer.» Kalkunen spiste litt, og fant ut at han fikk nok energi til å komme seg opp på den første grenen i treet. Dagen etter så spiste kalkunen enda litt av møkka til oksen og kom seg faktisk til enda en gren høyere opp. Slik fortsatte kalkunen dag etter dag og endelig kom den seg til toppen av treet etter fire dager. Da bonden så kalkunen i toppen av treet fant han geværet og skjøt kalkunen. Moralen i historien er: Bullshit kan hjelpe deg til toppen, men det vil ikke være nok til å la deg være der særlig lenge.

Leksjon 6

En liten fugl skulle fly sørover for vinteren. Det var så kaldt at fuglen frøs og falt til bakken ute på en stor åker. Mens den lå der kom en ku forbi og la en skikkelig kuruke midt oppå fuglen. Den forfrosne fuglen kjente plutselig at han tinte opp av varmen i kuruken. Fuglen lå der varm og lykkelig og snart startet den å synge av pur glede. En katt som gikk forbi hørte syngingen og kom bort for å undersøke hva dette var… Katten oppdaget da fuglen midt oppi kuruken og gravde ut fuglen og spiste han opp. Moralen i historien er: 1) Ikke alle som driter på deg er fienden din 2) Ikke all som får deg ut av dritten er din venn 3) og når du står dritt til over hodet så er det alltid best å holde munnen igjen uten en lyd..

Dette avslutter ledelseskurset!