ABBA

39 år senere kommer ABBA med nye sanger og ny konsert. Det måtte naturligvis kommenteres. Skrevet a D etter å ha hørt to av de nye sangene på repeat en hel kveld.

39 år er veldig lenge, spesielt for en ungdom som meg, men nå er ventetiden over.

De måtte jo bare få litt tid til å finne seg selv og svensker er som kjent så trege at selv maling som tørker bryter lydmuren lenge før Svinesund.

ABBA er tilbake.

De var aldri helt borte men når The Visitors kom i åttien med My whole world is falling I’m cracking up og When all is said and done så ble hele åttitallet en nummen musikalsk ferd mellom London calling og en slags Thriller som gikk over til Idyll på en helt Splitter pine livsstil – for hele tiden visste vi at Waterloo var mer enn Napoleon, Chiquitita var mer enn bananer og Take a chance on me var en sannhet hver eneste helg på New York eller Checkpoint.

Sjakk var helt nerd frem til åttiseks da Benny og Bjørn gav oss et plaster på såret hvor Elaine og Tommy erstattet damene med en One night (stand) in Bangkok men alle forsto at de var så langt fra Agnetha og Anni-Frid at da sjakktekstene gutta skrev endte med «We go on pretending – stories like ours – have happy ending», så visste Bjørn og Benny – og alle oss andre – at ABBA kom tilbake – det var bare snakk om tid.

I nittini kom neste stunt fra gutta for å få damene tilbake. De lagde først musikal og så film i totusenogåtte hvor både Pierce Brosnan og Meryl Streep synger akkurat litt bedre enn en utslitt viftereim på en niogsekstimodell renault ti på vei ut av en mørk smal vestlandstunnel før fotoboksenes tidsalder. Hvor langt ned måtte gutta synke for å få tilbake Agnetha og Anni-Frid. Langt men det er verdt ventetiden.

Endelig. And now you see another me. De har holdt på en stund men forrige uke dukket ABBA opp og i går kom de første sangene. Og nå – nå synger damene I still have faith in you og I am like dream within a dream – I’m fired up I’m hot. Lykke. We do have it in us.

Vi kan alle være med på denne drømmen som foregår på flere intellektuelle nivå og over så mange tiår at selv kombinasjonen av Sofies verdener integrert i samtlige Matrix filmene blir enklere å forstå enn det prisene på rema noensinne har vært.

Abbatarene kommer også. And we know we need one another.

De gamle er eldst og har blitt bokstavelig talt helt elektrisk og dette blir en kjempekjekk høst selv med buksene på, i karantener herfra til etter solnedgangene mens regnet pisker – for det kommer flere sanger fra ABBA. To nå og flere senere. It all comes down to love.

Takk kjære Gud. Jeg tror på deg, Jesus, den hellige ånd og ABBA av hele mitt hjerte. Selv DumDum rykker ned på spillelisten i kveld – for første gang på 33 år.

Love and hope is why I am here now.

Abbamazing.


https://abbavoyage.com/