Historien om froskeungene

Det var en gang en gjeng med froskeunger som skulle arrangere en løpekonkurranse. Målet var å nå toppen av et høyt tårn. Mange mennesker hadde samlet seg for å følge med på løpet og heie på utøverne. Så gikk starten. Ingen av tilskuerne trodde virkelig på at froskeungene skulle klare å nå toppen av tårnet. Man hørte derfor uttalelser som: «Åh så krevende ! De kommer sikkert ALDRI til å nå frem» eller «Ikke en sjanse til å lykkes, tårnet er altfor høyt».

Froskeungene begynte å avbryte en etter en. Folkemengden fortsatte å rope «Det er altfor krevende ! ingen vil klare det» Flere og flere froskeunger ble trøtte og gav opp – bortsett fra en som raskt klatret høyere. Han ville rett og slett ikke gi opp.

Til slutt hadde alle de andre gitt opp klatringen – unntatt den ene frosken , som etter stor innsats nådde toppen som den eneste. Nå ville naturlig nok de andre utøverne vite hvordan det egentlig gikk til at han klarte å gjennomføre en slik bragd – og virkelig nådde målet ! Da viste det seg at vinneren var DØV !

Og lærdommen av denne fortellingen er :

  • Lytt aldri til folk som har en tendens til alltid å være negative og pessimister fordi de tar fra deg dine vakreste drømmer og ønsker, som du bærer i ditt hjerte.
  • Tenk alltid over ordenes kraft, fordi alt du hører og leser påvirker dine handlinger.
  • Vær alltid positiv !
  • Vær rett og slett døv når noen sier til deg at du ikke kan gjennomføre dine drømmer !
  • Tenk alltid: Jeg skal klare det !